Ok, we have another weekend and so here comes another recipe.
Butterkekse
Zutaten:
150g Mehl
125g kalte Butter
40 g Zucker
1 Eigelb
1 Prise Salz
1 Eiweiß
25g Puderzucker
Zubereitung:
1. Mehl, Butter, Zucker, Eigelb und Salz verkneten und ca. 30 Minuten kalt stellen.
2. Ofen auf 220° vorheizen.
Den Teig ausrollen und mit Ausstechern verschiedene Motive ausstechen.
Dann auf ein Backblech geben.
Das Eiweiß mit dem Puderzucker steif schlagen und damit die Plätzchen bestreichen, dann etwa 5 Minuten pro Blech backen.
Ich wünsche viel Spaß beim Nachmachen.
Butter cookies
You need:
150g of flour
125g of cold butter
40g of sugar
1 egg yolk
1 eggwhite
some salt
25g of icing sugar
How you do it
1. Mix flour, sugar, butter, egg yolk and salt and make a dough. Let it cool for about 30 minutes.
2. in the meantime:
heat the oven to 220°.
Spread the dough on your working sourface and cut out some shapes.
Put the cookies on a baking sheet.
Now whisk the egg white and the icing sugar stiff and spread it on the cookies.
Bake them for about 5 minutes.
Enjoy.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen